Grci

Сусрет искрених пријатеља

Недеља српско-грчког пријатељства у Алексинцу почела је синоћ концертом Културно уметничког друштва „Света Софија” и филхармонијског оркестра из Патре. Гости из овог грчког града на Пелопонезу представили су алексиначкој публици фолклор и мелос тог поднебља.

Grci

На крају концерта присутнима се обратио председник Удружења грчко-српског пријатељства „Света Софија-Свети Сава” отац Ермолаус, иначе почасни грађанин Алексинца. Захваливши се на гостопримству у граду коме се увек осећа као код своје куће, отац Ермолаус је отпевао песму посвећену Аји Софији рекавши да је она за Грке оно што је Косово за Србију.

Grci

На дивном концерту и поклону који је отац Ермолаус уручио локалној самоуправи, захвалио се председник Скупштине општине Алексинац Грујица Вељковић. Он је истакао да наш град не заборавља помоћ Патре и пријатељство које је започело под бомбама 1999. године и посебну улогу оца Ермолауса који је покренуо акцију прикупљања помоћи нашој општини.

Ово дружење искрених пријатеља крунисано је химнама Србије (Боже правде) и Грчке (Химна слободе) у извођењу Филхармонијског оркестра из Патре.

Grci

Пре почетка концерта, делегација Патре положила је венац на споменик страдалима у НАТО агресији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 8 =