biblioteka

Stigli novi naslovi: od Ju Nesbea do Dragana Velikića

U poslednjih mesec dana fond biblioteke „Vuk Karadžić” obogaćen je velikim brojem novih naslova. Posle standardne procedure obrade, nove knjige će vrlo brzo zauzeti svoje mesto na policama i biti dostupne čitaocima. biblioteka

‒ Trenutno obrađujemo izdanja ‘Lagune’ i ‘Vulkana’, a stiglo je preko dvesta njihovih novih naslova. Očekujemo još jednu isporuku gde je zastupljeno više izdavača sa dva – tri naslova. U kontinuitetu nam stiže i otkup Ministarstva kulture namenjen bibliotekama ‒ kaže diplomirani bibliotekar, Sanja Jevremović Stamenković.

Ona ističe da će ljubitelji Ju Nesbea, svakako biti zadovoljni, jer su od ovog popularnog skandinavskog pisca trilera, u aleksinačku biblioteku stigli naslovi „Magbet” i „Ponoćno sunce”, kao i knjige Lusinde Rajli, Sofi Kinsele, Stivena Kinga.

biblioteka U ponudi biblioteke naći će se i knjige domaćih autora, Dragana Velikića, Mirjane Bobić Mojsilović, Vanje Bulića, Ivana Ivanjija, Jelene Bačić Alimpić, kao i novi roman Gorana Petrovića „Opsada crkve Svetog Spasa” koji je ovenčan značajnim književnim nagradama. Oni koji su voleli rok grupu EKV mogu uskoro u biblioteci da potraže i knjigu „Magi – kao da je bila nekad” Dušana Vesića posvećenu Margiti Stefanović. Ova knjiga, inače, biće predstavljena u avgustu u okviru „Kulturnog leta”.

Pored beletristike, bibliotečki fond je obogaćen i knjigama za decu i mlade i stručnom literaturom.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + eight =