sport

Sportski vikend: Napredak protiv Napretka

U okviru 22. kola Druge lige, košarkaši Napredak Bosforusa sutra će u niškoj hali Čair odmeriti snage sa Konstantinom koji je trenutno na pretposlednjem, 13. mestu sa 25 bodova, dok su Aleksinčani na osmoj poziciji sa 32 boda.

I košarkaši Jastreba u ovom kolu igraju u gostima. Oni će večeras u Medveđi igrati protiv Jablanice, a radi se o 21. kolu Prve regionalne lige – Istok.

Rukometaši u Vlasotincu

Osokoljeni pobedom nad Pirotom u proteklom kolu Prve lige – Istok, rukometaši Aleksinca u nedelju će u Vlasotincu igrati protiv istoimene ekipe.

‒ Mislim da su kvalitetniji od nas, ali to ne mora ništa da znači, jer smo mi prošle godine više bodova osvojili u gostima nego kod kuće ‒ rekao nam je Vladan Stošić, trener aleksinačkih rukometaša.

Vlasotinčani su trenutno na četvrtom mestu sa 15 bodova, a Aleksinčani zauzimaju šesto mesto sa bodom manje.

Subotinčani igraju derbi

Fudbaleri Rudar Alposa sutra će u Bogovini, u okviru 17. kola Zone Istok, igrati protiv ekipe BSK.

Naš drugi predstavnik u ovom rangu, Moravica iz Subotinca, u derbiju kola u nedelju će u Negotinu podeliti megdan sa Hajduk Veljkom.

Komšijski derbi u Aleksincu

U Okružnoj ligi ovog vikenda igraju se mečevi 17. kola.

U nedelju od 15 sati, u komšijskom derbiju u Aleksincu sastaju se Palilula i žitkovačka Morava. Istog dana u isto vreme u Mezgraji će igrati Jedinstvo iz Grejača i Moravac iz Čečine, dok će Sloga iz Kormana gostovati Doljevcu.

Dan ranije, dakle u subotu, Crvena zvezda iz Gornjeg Ljubeša igraće u Orljanu protiv istoimene ekipe.

Napredak protiv imenjaka iz Krušja 

Ovog vikenda u žiži interesovanja ljubitelja fudbala je svakako derbi meč u Aleksincu između OFK „Napretka 1929” i FK „Napretka 2012” iz Krušja. Utakmica se igra u nedelju u 11 sati. U isto vreme u Draževcu će podeliti megdan OFK Draževac i Borac, a od 15 sati sastaju se Škriljac – Sloga i Pobeda – Jedinstvo.

fudbal

U subotu, takođe od 15 sati, igraju se još dve utakmice: RutevacJastrebac i Gredetin – Polet (V). Slobodni u ovom kolu su Ratar i Polet (R).

Aleksinčani večeras u Surdulici

U sklopu 13. kola Regionalne futsal lige, ekipa Kluba malog fudbala „Aleksinac 2015” večeras će u Surdulici igrati protiv „Radnika”.

Aleksinčani su trenutno na drugom mestu sa 28 bodova i utakmicom manje, a Surduličani zauzimaju petu poziciju sa 17 bodova.

U prva dva kola prolećnog šampionata Aleksinčani su zabeležili jednu pobedu i jedan poraz. Sa 10:3 pobedili su tim Asa iz Bujanovca, dok su od Prokuplja pretrpeli poraz sa 7:3.

Zagrevanje

U nedelju „Pozdrav proleću”

Jubilarni, 20. po redu Prolećni maraton „Pozdrav proleću”, od Aleksinca do Bovanskog jezera i Sokobanje, održaće se u nedelju u organizaciji PSK „Brđanka”. Akcija se otvara u nedelju u 7 sati i 30 minuta ispred Doma kulture, a učesnici akcije moći će da se opredele za jednu od tri staze – od 16, 28 ili 35 kilometara.

Završnica akcije je u Sokobanji kod vodopada Ripaljka, gde će učesnicima akcije biti uručene zahvalnice i priređen zajednički ručak.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 5 =