Смањене цене комуналних услуга

На самом почетку данашње седнице, чланови Општинског већа су усвојили Нацрт одлуке о општем кућном реду у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији општине Алексинац. Овом Одлуком утврђена су општа правила понашања у стамбеним и стамбено-пословним зградама која су обавезујућа за све станаре, а за непоштовање кућног реда, предвиђене су и новчане казне.

У наставку седнице, чланови општинске владе усвојили су Програме рада и финансијске планове за наредну годину Јавних комуналних предузећа „Водовод и канализација” и „Комуналне услуге”, као и Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност.

Veće
Чланови већа су се сагласили и да Општина буде суфинансијер пројекта за реконструкцију и надоградњу фабрике за прераду воде „Бресје”, тако да ће за ову капиталну инвестицију из буџета за 2018. годину бити издвојено 20 милиона динара.

На данашњој седници, Предузеће за путеве добило је сагласност за коришћење средстава из субвенција која ће бити искоришћена за набавку опреме.
И краткорочни и дугорочни планови пословне стратегије и развоја Јавних комуналних предузећа добили су „зелено светло” Општинског већа. Такође, усвојен је и нови ценовник према коме ће од 1. јануара, цене погребних услуга као и услуга изношења смећа, бити умањене за 5 процената.

Veće
Од стране чланова већа подржани су и Планови рада и финансијски планови за наредну годину библиотеке „Вук Караџић”, ОТИС-а, Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац”, Центра за културу и уметност и Градског позоришта „Театар 91”, а потврђена је и Одлука о припајању Завичајног музеја Центру за културу и уметност.
Наравно, о већини ових предлога, остаје да се изјасне и одборници на наредном заседању Скупштине општине.

2 коментара

  1. Gde možemo da pročitamo “Nacrt odluke o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Aleksinac”? Od bahatih, nevaspitanih i nekulturnih ljudi više ne može da se živi!

    1. Поштовани, након усвајања нацрта на некој од наредних скупштина, биће објављен у службеном листу општине, а до тада можете добити примерак у Одељењу за урбанизам у Општини

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =