Čišćenje

СЛИКА ДАНА: Време је за пролећно чишћење!

Наша немарност, нејасне надлежности и пребацивање лопте на другу страну често за резултат имају да у граду постоје места која бисмо радије заобишли. Међу таквима је простор око контејнера за одлагање стакла у Улици 7. јули у Алексинцу, једној од централних градских улица. Иако је контејнер препуњен, грађани не посустају, па су стакло почели да одлажу поред контејнера. То је довело до тога да се око контејнера, у пречнику око једног метра, наталожила срча, те је кретање у овом простору ризично, посебно током ових сунчаних дана када се носи лаганија обућа.

Ко је одговоран за такво стање? Сви и нико, како то најчешће бива код нас!

  Čišćenje

 

 

 

 

Према нашим сазнањима, Српска фабрика за рециклажу „Грејач” пре пар година поклонила је граду тринаест контејнера, који су постављени на пробне локације. Након уништавања од стране неодговорних грађана, у функцији су још само четири. Овај дародавац није узео обавезу да сировине из њих редовно односи, већ то чини периодично или по потреби. С друге стране у Јавно комуналном предузећу „Комуналне услуге”, у чијој је надлежности одржавање јавних површина, кажу да они нису задужени за прикупљање стакла као отпада, већ само за остало смеће које се налази у њиховим контејнерима. Незванично, Општина такође ни са једним предузећем није склопила уговор о прикупљању и организованом уклањању отпадног стакла, али смо добили обећање да ће у најскорије време овај проблем бити решен.

Зато док се не реши питање надлежности, најкорисније за грађане је да ако примете пун контејнер стакло не остављају поред контејнера, већ да сачекају његово пражњење. Наравно, сем ако се не деси да неко уништи и ове који су нам преостали.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − five =