Čišćenje

SLIKA DANA: Vreme je za prolećno čišćenje!

Naša nemarnost, nejasne nadležnosti i prebacivanje lopte na drugu stranu često za rezultat imaju da u gradu postoje mesta koja bismo radije zaobišli. Među takvima je prostor oko kontejnera za odlaganje stakla u Ulici 7. juli u Aleksincu, jednoj od centralnih gradskih ulica. Iako je kontejner prepunjen, građani ne posustaju, pa su staklo počeli da odlažu pored kontejnera. To je dovelo do toga da se oko kontejnera, u prečniku oko jednog metra, nataložila srča, te je kretanje u ovom prostoru rizično, posebno tokom ovih sunčanih dana kada se nosi laganija obuća.

Ko je odgovoran za takvo stanje? Svi i niko, kako to najčešće biva kod nas!

  Čišćenje

 

 

 

 

Prema našim saznanjima, Srpska fabrika za reciklažu „Grejač” pre par godina poklonila je gradu trinaest kontejnera, koji su postavljeni na probne lokacije. Nakon uništavanja od strane neodgovornih građana, u funkciji su još samo četiri. Ovaj darodavac nije uzeo obavezu da sirovine iz njih redovno odnosi, već to čini periodično ili po potrebi. S druge strane u Javno komunalnom preduzeću „Komunalne usluge”, u čijoj je nadležnosti održavanje javnih površina, kažu da oni nisu zaduženi za prikupljanje stakla kao otpada, već samo za ostalo smeće koje se nalazi u njihovim kontejnerima. Nezvanično, Opština takođe ni sa jednim preduzećem nije sklopila ugovor o prikupljanju i organizovanom uklanjanju otpadnog stakla, ali smo dobili obećanje da će u najskorije vreme ovaj problem biti rešen.

Zato dok se ne reši pitanje nadležnosti, najkorisnije za građane je da ako primete pun kontejner staklo ne ostavljaju pored kontejnera, već da sačekaju njegovo pražnjenje. Naravno, sem ako se ne desi da neko uništi i ove koji su nam preostali.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + 19 =