Pekarski dani

Slavski kolači iz cele Srbije na aleksinačkoj manifestaciji

Svečanom priredbom na kojoj su uručene nagrade najuspešnijima na takmičenju za najlepši slavski kolač, sinoć je spuštena zavesa na 13. “Pekarske dane”. Ove godine u konurenciji je bilo oko 150 kolača iz mnogih gradova Srbije i članovima žirija nije bilo lako da u svakoj kategoriji odaberu tri najlepša. Uručenju nagrada prethodilo je osvećenje i sečenje slavskog kolača.

Pekarski dani

U kategoriji osnovaca, najlepši kolač je napravila Jana Stošić učenica Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika. Kod srednjoškolaca, pobedu je odneo Mihajlo Jovanović, učenik Prehrambeno-tehničke škole iz Niša čiji je kolač bio najbolji i po oceni publike.

I u kategoriji građana bila je velika konkurencija, a žiri je prvo mesto dodelio Vesni Maslić iz Čačka. Nagrada za najbolji aranžman pripala je Đorđu Lazareviću iz srednje škole “Svetozar Krstić” iz Vučja.

Pekarski dani

U kulturno-umetničkom programu nastupili su članovi GKUD-a “Aleksinac”, KUD-a “Veterani” iz Bora i učenici Poljoprivredne škole “Šumatovac”, a Udruženje građana “Radinost” je i za ovu priliku pripremilo etno – modnu reviju.

Pod pokroviteljstvom SO Aleksinac manifestaciju je organizovala PŠ “Šumatovac”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − 7 =