Borci

Сећање на борбу антифашиста

Полагањем цвећа и венаца на спомен костурницу испред школе „Љупче Николић” данас је обележен 4. јул који се деценијама у некадашњој СФРЈ славио као Дан борца, односно Дан устанка народа Југославије. Овај дан je у Србији као празник укинут 2001. године. Након тога, обележавање овог датума наставили су чланови борачких удружења и њихове породице.

Borci Венце на спомен костурницу положиле су заједничка делегација Скупштине општине и Уније бораца, предвођена председником општине Ненадом Станковићем, делегације Удружења резервних војних старешина, Општинске организације пензионера и Општинских одбора Покрета социјалиста и ПУПС-а.

Након тога, цвеће и венци положени су и на спомен бисту народном хероју Момчилу Поповићу Озрену.

Borci И овом приликом се чуло да и поред мишљења да овим датумима не треба придавати неки значај, херојска народноослободилачка борба у Другом светском рату, која није била борба само против фашизма и окупатора већ и борба за промене у ондашњој држави, не сме да се заборави.

Удружење бораца народноослободилачког рата као настављач некадашњег СУБНОР-а ће у суботу 7. јула низом активности обележити и Дан устанка народа Србије који је такође, као празник, укинут 2001. године.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =