Селфи са Кукољем и 11 одличја

Tакмичари Џудо клуба „Алексинац” учествовали су протеклог викенда на два међународна турнира и постигли сјајне резултате.

На Међународном турниру „Младост Европе”, који је 31. марта одржан у Нишу, најмлађи џудисти алексиначког клуба освојили су осам медаља и тако показали да нимало не заостају у односу на вршњаке из суседних држава.

Сребрне медаље освојили су старији полетарци Огњен Латински (- 46 кг) и Мијат Јовановић (- 42 кг), док су бронзанa одличја изборили: Лука Трајковић (- 46 кг), Илија Трајковић (- 46), Ђорђе Ђорђевић (-42 кг), Лазар Стоиљковић (+50 кг) и Ксенија Милошевић (-38 кг), као и Михајло Милојковић у категорији млађих дечака (- 50 кг).

Турнир је организовао Џудо клуб „Шогун”, а учествовало је 280 такмичара из Бугарске, Македоније, Црне Горе и наше земље.

trofej

Трофеј Београда 

Kukolj Сутрадан, дакле 1. априла, алексиначки џудисти учествовали су на Међународном турниру „Трофеј Београда” у Београду и у категорији старијих дечака освојили три медаље и једно пето место. Златно одличје освојио је Лазар Станковић (- 46 кг), а бронзане медаље Анђела Николић (-40 кг) и Филип Станојев (+73 кг). Четврти такмичар ЏК „Алексинац” Алексеј Васић (- 66 кг) освојио је пето место.

‒ Веома сам задовољна постигнутим резултатима, јер смо на два јака међународна турнира освојили чак 11 медаља. Уз то супер смо се дружили, а у Београду смо се сликали са европским прваком Александром Кукољем ‒ каже Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − fourteen =