Светски ратови на фотографијама

У предвечерје обележавања великих историјских датума алексиначке општине, у холу Дома културе синоћ је отворена изложба под називом „Дани ослобођења Алексинца”. Поставку чине фотографије, документа и књиге које чувају сећање на 15. октобар 1918. и 13. октобар 1944. године, када је Алексинац ослобођен у Првом, односно Другом светском рату.

Говорећи на отварању изложбе директорка Центра за културу и уметност Маја Радоман Цветићанин је нагласила да је ова изложба добра прилика да млађе генерације сазнају нешто више о овим датумима и о личностима на фотографијама. Наредних година, како је рекла, изложбе ће бити богатије а програми обележавања 13. и 15. октобра садржајнији.

На отварању су говорили и Синиша Голубовић из Завичајног одељења библиотеке „Вук Караџић” и историчар Зоран Стевановић који је за ову изложбу приложио велики број фотографија до којих је дошао током прикупљања грађе за своје књиге. Овом приликом Мића Милојевић из Уније бораца најавио је да ова организација увелико ради на прикупљању фотографија становника алексиначког краја носилаца Албанске споменице.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + four =