„Са оваквом децом могу и на Марс!”

Ово је, између осталог, рекла Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”, одушевљена изванредним резултатима њених изабраника на државном првенству.

Две ласкаве титуле – шампиона Србије и најбољег такмичара на недавно одржаном Првенству државе у Београду понео је Лазар Станковић у категорији до 46 кг, бронзано одличје изборио је Филип Станојев (преко 73 кг), док је пето место освојила Анђела Николић (категорија до 36 кг).

Lazar Stanković
Лазар Станковић

Захваљујући оваквим резултатима, Џудо клуб Алексинац тренутно заузима 12. место на ранг-листи 57 клубова у Србији.

После државног првенства, млади алексиначки џудисти учествовали су на међународном турниру „Вук опен” у Нишу, где су освојили 12 медаља – једну златну, шест сребрних и пет бронзаних. Уз то, старији полетарци награђени су пехаром за најуспешније старије полетарце.

У категорији старијих полетараца златну медаљу освојио је Огњен Латински (-46 кг), сребро је припало Лазару Стоиљковићу (+ 50 кг) и Луки Трајковићу (-46 кг). У конкуренцији млађих полетараца сребрно одличје припало је Лазару Стаменковићу (- 34 кг). Сребром су се окитиле Јања Здравковић (мл. пионирке -36 кг), Искра Јовановић (мл. полетарке, +43 кг) и Јана Милојковић (мл. полетарке, -38 кг), а бронзане медаље припале су Петру Стоиљковићу (мл. полетарци, -31 кг), Михајлу Милојковићу (мл. полетарци, – 50 кг), Мијату Јовановићу (ст. полетарци, – 42 кг), Ђорђу Станковићу (мл. пионири, – 42 кг) и Ксенији Милошевић (ст. полетарке, -43 кг).

Džudo

– Клуб постоји тек пет година и ја сам поносна на оно што смо урадили за то време. Имамо шампиона Србије и најбољег такмичара на државном првенству, а ту је и одлично треће место на овом престижном надметању. Да поменем и наш подмладак који је у Нишу освојио свој први пехар. Са оваквом децом могла бих и на Марс!!! То су моји мали, али веома успешни људи – са нескривеним одушевљењем и поносом вели Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × one =