Galija

Romantična plovidba „Galijom”

Da Aleksinac voli „Galiju” i da „Galija” voli Aleksinac pokazao je i sinoćni koncert ovog niškog benda u Domu kulture. Bilo da dolazi kompletna ili u „okrnjenom” sastavu prilagođenom akustičnom nastupu, „Galija” uvek nailazi na dobar prijem kod Aleksinčana.

Galija Galija Galija

„Dobro veče, komšije”, rekao je kormiral „Galije” Neša Milosavljević, nakon čega je usledila plovidba kroz bogat opus grupe koja egzistira na, najpre jugoslovenskoj, a potom i srpskoj sceni, pune četiri decenije.

Braća Nenad i Predrag i gitarista Goran Vučetić i „bez struje” zvučali su moćno, a u izvođenju nekih pesama priključila im se i veoma raspoložena publika. GalijaPored svojih hitova, onih koji su davno utisnuti na vinil i onih koji su zabeleženi na digitalnim nosačima zvuka, akustična „Galija” je pevala i pesme Indeksa, Azre i Pilota.

„Hemija” koja je između niških rokera i Aleksinčana trajala puna dva sata, uz neizostavni bis, najbolja je poruka braći Milosavljević da na sledeći nastup u Aleksincu ne čekaju opet pet godina.

S obzirom da je Neša u izjavi za Radio Aleksinac najavio izlazak novog albuma na jesen, može se desiti da i naš grad bude na spisku onih u kojima će „niški moreplovci” predstaviti nove pesme.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + sixteen =