“Рок трансверзала” Сокобања-Алексинац-Ниш

Aлексиначко-сокобањско-нишки cover bend Godfathers наступио је синоћ на платоу Дома културе и окупљенима приуштио двоипочасовно уживање у домаћим и страним рок хитовима. Већ после првих тактова  Shine on you crazy diamond  било је јасно да нас очекује ватромет рокенрола али и, показало се током вечери, поп звука.

Гитара, две клавијатуре и бубњеви као музичка основа Godfathers-а  били су на висини задатка и када се презентују Кокер, Клептон, и Сантана с једне, и Рибља чорба, Бијело дугме, Кербер и Леб и сол с друге стране. И вокал Бате Мајкића био је убедљив и кад попут Дејвида Ли Рота изводи Just A Gigolo I Ain’t Got Nobody или кад запева романтичне Далматинце, Ђибонија и Оливера.

Како је концерт одмицао, бенд је добијао све јачу подршку публике. Иако су чланови бенда мислили да  ће чорбино “Добро јутро” на крају бити  и “Лаку ноћ, Алексинчани”, морали су да остану и да на бис изведу и безвременску “Чувам ноћ од будних”.

– Морам да признам да сам имао страшну трему, али сада када се завршило, жао ми је што не свирамо поново. Ја сам знао да у Алексинцу има доста рок крви и да ће доћи људи, пре свега због Алексинчана који свирају у бенду. Алексинац  је једна мала средина, али је велики расадник добрих музичара у свим жанровима. Бубњар Милан из Ниша и ја из Сокобање имамо ту привилегију да смо у бенду у којем клавијатуре свирају отац и син, Игор и Никола, и један феноменалан гитариста Стефан, за кога не знам да ли је бољи музичар или момак, што се данас ретко среће. Сви они су рокери у души, али свирају и народњаке, јер од нечега мора да се живи – каже Бата Мајкић и додаје да нема тих пара које би могле да плате задовољство које су они као извођачи имали током овог концерта.

Задовољство се осетило и у публици и нема сумње да ће ово АЛЕФ-овско вече искрени љубитељи оваквих музичких перформанса дуго памтити.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 10 =