Решавање “уских грла” у саобраћају

Усвојеном Одлуком о регулисању саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац, локални Савет за безбедност саобраћаја предвидео је низ новина које регулишу саобраћај, заустављање и паркирање у улицама на подручју града.

Како се чуло на данашњој седници, мења се режим саобраћаја у Улици Дракчета Миловановића, која ће сада бити једносмерна и то у делу од раскрснице са Улицом Душана Тривунца до Улице Борислава Стевановића, чиме се олакшава  прилаз возилима Хитне помоћи и њихово паркирање. Улица др Борислава Стевановића и даље ће бити  једносмерна али сада у правцу зелене пијаце, тако да ће бити обавезан смер и за возила која Улицом Дракчета Миловановића долазе из правца болнице.

Један од чланова Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Иван Петровић посебно истиче што ће овом одлуком бити решено још једно „уско грло“ у граду, а то је раскрсница Душана Тривунца и мајора Тепића.

– Савет је примио пуно захтева и предлога како да се тај проблем реши, поготову што је ту и такси станица. Чланови савета су донели одлуку да Улица мајора Тепића, од раскрснице са Улицом кнеза Милоша до раскрснице са Улицом Душана Тривунца, буде једносмерна чиме ћемо елиминисати неколико конфликтних тачака и омогућити довољан број места за такси возила, јер ће бити омогућено паркирање на обе стране коловоза. У оном делу Улице мајора Тепића од књаза Милоша до Улице 7. јула саобраћај ће се и даље одвијати двосмерно – каже Иван Петровић.

Овом одлуком се регулише и забрана кретања, заустављања и паркирања у појединим улицама. Возила паркирана на забрањеним местима биће уклоњена о трошку власника или корисника возила.

Уклањање, премештање и чување непрописно паркираних возила поверено је Јавном комуналном предузећу „Комуналне услуге“, а по налогу надлежних служби.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =