Rešavanje “uskih grla” u saobraćaju

Usvojenom Odlukom o regulisanju saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Aleksinac, lokalni Savet za bezbednost saobraćaja predvideo je niz novina koje regulišu saobraćaj, zaustavljanje i parkiranje u ulicama na području grada.

Kako se čulo na današnjoj sednici, menja se režim saobraćaja u Ulici Drakčeta Milovanovića, koja će sada biti jednosmerna i to u delu od raskrsnice sa Ulicom Dušana Trivunca do Ulice Borislava Stevanovića, čime se olakšava  prilaz vozilima Hitne pomoći i njihovo parkiranje. Ulica dr Borislava Stevanovića i dalje će biti  jednosmerna ali sada u pravcu zelene pijace, tako da će biti obavezan smer i za vozila koja Ulicom Drakčeta Milovanovića dolaze iz pravca bolnice.

Jedan od članova Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Ivan Petrović posebno ističe što će ovom odlukom biti rešeno još jedno „usko grlo“ u gradu, a to je raskrsnica Dušana Trivunca i majora Tepića.

– Savet je primio puno zahteva i predloga kako da se taj problem reši, pogotovu što je tu i taksi stanica. Članovi saveta su doneli odluku da Ulica majora Tepića, od raskrsnice sa Ulicom kneza Miloša do raskrsnice sa Ulicom Dušana Trivunca, bude jednosmerna čime ćemo eliminisati nekoliko konfliktnih tačaka i omogućiti dovoljan broj mesta za taksi vozila, jer će biti omogućeno parkiranje na obe strane kolovoza. U onom delu Ulice majora Tepića od knjaza Miloša do Ulice 7. jula saobraćaj će se i dalje odvijati dvosmerno – kaže Ivan Petrović.

Ovom odlukom se reguliše i zabrana kretanja, zaustavljanja i parkiranja u pojedinim ulicama. Vozila parkirana na zabranjenim mestima biće uklonjena o trošku vlasnika ili korisnika vozila.

Uklanjanje, premeštanje i čuvanje nepropisno parkiranih vozila povereno je Javnom komunalnom preduzeću „Komunalne usluge“, a po nalogu nadležnih službi.

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + 11 =