vece

Ребаланс буџета опет пред већем

Данашња седница Општинског већа почела је разматрањем нацрта Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2017. годину. Општинска влада је подржала други овогодишњи ребаланс буџета који планира расподелу средстава на појединим позицијама у општинској каси. Како је образложено, у поступку јавних набавки дошло је до значајних уштеда у односу на планирано, па ће та средства бити ангажована за извршавање других буџетских обавеза. Једна од њих, у висини од преко 2 милиона и 90 хиљада динара су новчане казне и пенали по решењу судова које је дужно да плати алексиначко основно образовање. Наиме, ради се о лошем обрачуну плата просветним радницима у летњем периоду што су они доказали у судском поступку. Иако по важећим прописима локална самоуправа није одговорна за те обрачуне, она је задужена да обезбеди средства за измирење правоснажних пресуда. Коначну реч о другој измени буџета даће одборници на следећој седници општинске скупштине. Пред одборницима ће се том приликом наћи и Одлука о протоколу у органима општине Алексинац као и извештај о раду за прошлу и план рада за 2017/2018. годину Предшколске установе „Лане“ којима су чланови већа такође, данас дали зелено светло.

У наставку седнице, већници су дали сагласност Мешовитом хору „Шуматовац“ да у свом називу може да користи назив јединице локалне самоуправе – Алексинац и да убудуће ради под именом Алексиначки мешовити хор „Шуматовац“. Након претходне сагласности Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације и Управе за ванредне ситуације у Нишу, чланови већа су прихватили Предлог закључка о усвајању „Процене угрожености територије општине Алексинац од елементарних непогода и других несрећа“.

Одлуком већа, из возног парка локалне самоуправе, по један аутомобил биће уступљен Јавном предузећу за путеве и Служби за катастар у Алексинцу.

Како је дневни ред данашње седнице допуњен пред сам почетак са још две тачке које су тичу вансудских поравнања са грађанима које су ујели пси луталице, уместо 43. 000 динара, за ове намене, из општинске касе биће издвојено укупно 119.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 5 =