Raspust za dž

„Распуст за џ” испунио очекивања

Малишани који су се укључили у манифестацију „Распуст за џ“, данас су се дружили са алексиначком поетесом Светланом Биорац Матић.

Raspust za dž

‒ На радионици смо играли познату игру „На слово, на слово“, али смо је обогатили калиграфским писањем које је водила Марина Секуловић и мојом поезијом. Иницирали смо их да се сете што већег броја појмова из свакодневног живота и њиховог окружења, а онда смо те појмове проналазили у стиховима и исписивали их калиграфским писмом. Импресионирана сам бројем деце која учествују у овој манифестацији, а то значи да је замисао организатора, да овакву активност реализују током зимског распуста, пун погодак, каже Светлана Биорац Матић.

„Распуст за џ” почео је у понедељак, а завршава се сутра креативном радионицом. У току ове манифестације, коју заједнички организују Центар за културу и уметност и Библиотека „Вук Караџић”, осим Светлане Биорац Матић, клинци и клинцезе су се дружили и са Тањом Ђурић, Властом Ценићем, Виолетом Јовић и Љиљаном Крстић. Са малишанима је био и Иван Лазаревић који је говорио о бонтону, а у току манифестације реализована је калиграфска радионица коју је водила Марина Секуловић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 3 =