Raspust za dž

„Raspust za dž” ispunio očekivanja

Mališani koji su se uključili u manifestaciju „Raspust za dž“, danas su se družili sa aleksinačkom poetesom Svetlanom Biorac Matić.

Raspust za dž

‒ Na radionici smo igrali poznatu igru „Na slovo, na slovo“, ali smo je obogatili kaligrafskim pisanjem koje je vodila Marina Sekulović i mojom poezijom. Inicirali smo ih da se sete što većeg broja pojmova iz svakodnevnog života i njihovog okruženja, a onda smo te pojmove pronalazili u stihovima i ispisivali ih kaligrafskim pismom. Impresionirana sam brojem dece koja učestvuju u ovoj manifestaciji, a to znači da je zamisao organizatora, da ovakvu aktivnost realizuju tokom zimskog raspusta, pun pogodak, kaže Svetlana Biorac Matić.

„Raspust za dž” počeo je u ponedeljak, a završava se sutra kreativnom radionicom. U toku ove manifestacije, koju zajednički organizuju Centar za kulturu i umetnost i Biblioteka „Vuk Karadžić”, osim Svetlane Biorac Matić, klinci i klinceze su se družili i sa Tanjom Đurić, Vlastom Cenićem, Violetom Jović i Ljiljanom Krstić. Sa mališanima je bio i Ivan Lazarević koji je govorio o bontonu, a u toku manifestacije realizovana je kaligrafska radionica koju je vodila Marina Sekulović.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + two =