Пубертет и те тричарије

Књиге настају од љубави писца, а живе и трају од љубави читалаца. Писци живе од љубави читалаца и живе онолико колико се читају њихове књиге и колико њихове мисли успеју да постану део нечијег начина размишљања. Ово је написала Виолета Јовић у предговору своје нове књиге „Пубертет и те тричарије” која ће, како сматра, младом читаоцу свакако у пубертету помоћи да и даље не зна шта са собом, а и то је вредно сазнање.

Нову збирку песама Виолета Јовић је јуче представила ученицима нижих разреда алексиначких осмолетки „Љупче Николић” и „Вожд Карађорђе”. Уместо класичне промоције, Виолета се определила за интерактиван однос са младом публиком са којом је разговарала, причала приче и читала своје нове песме и још једном показала да ради оно што воли и да своје књиге пише са пуно љубави.

Виолета Јовић је објавила близу тридесет књига. Њене песме и проза преведене су на многе језике. Заступљена је у бројним антологијама савремене српске књижевности, зборницима и књижевним часописима. За песничку збирку „Свитац у очима” 2013. године добила је награду „Гордана Брајовић”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =