„Pruži korak“ do dečje hemato-onkološke klinike u Nišu

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovalo je humanitarnu šetnju pod nazivom “Pruži korak!”, a u cilju prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Tim povodom Tamara Klarić i Bogdan Stevanović krenuli su 30. oktobra u humanitarnu šetnju od Beograda do Niša. Humanitarno pešaćenje će trajati 8 dana i tom prilikom napraviće 256.000 koraka. Prema planu, u našem gradu biće u nedelju, 5. novembra, dok bi trebalo da na odredište – dečiju kliniku u Nišu stignu 6. novembra u popodnevnim časovima.

Tamara i Bogdan će za samo 8 dana napraviti preko 250.000 koraka za izgradnju hemato-onkološkog odeljenja na Dečjoj klinici u Nišu

Nakon poziva za humanitarno pešačenje kroz Španiju, koje se tradicionalno održava svake godine, Tamara je, navodi za Alpres, došla na ideju da kroz obilazak i upoznavanje sa lepotama sopstvene zemlje učini i nešto humano i pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

– S obzirom da mi sa NURDOR-om radimo već sedam, osam godina, odnosno njihovi smo volonteri, znala sam da izgradnja ove klinike u Nišu traje tri, četiri godine i da se došlo do pred sam kraj, ali da sada nedostaju ona poslednja sredstva koja NURDOR nažalost nema jer je iscrpeo sve svoje donacije, koje su i ugrađene u kliniku. Mi smo se odlučili na ovakvu akciju da bismo sakupili sredstva koja nedostaju – dodaje naša sagovornica.

Svako od nas, ukoliko želi, može podržati ovo dvoje mladih ljudi i dati svoj doprinos akciji tako što će kupiti po jedan ili više njihovih koraka na putu od Beograda do Niša slanjem SMS poruke na broj 1150 ili uplatom na račun NURDOR-a. Cena jednog koraka, to jest jedne SMS poruke je 100 dinara.

Za završetak izgradnje novog odeljenja neophodno je prikupiti još 7 miliona dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × five =