Vili

Професионално војно лице и глумац аматер

Од своје прве позоришне улоге, господина Жамбара у представи „Баријоново венчање” 2003. године, Виобран Вили Голубовић играо је у свим важнијим аматерским представа насталим у Алексинцу и освојио низ награда на фестивалима.
Општина Алексинац му је 2015. доделила награду за допринос развоју културе, а Алексиначко аматерско позориште глумачку награду „Бата Марковић”.
Увек оран за рад на новим позоришним пројектима, било да је у питању глумачки задатак, израда сценографије или нешто треће у процесу настајања представе.

Шта је пренето из твоје професионалне војне каријере, дуге 24 године, у сферу уметничког стварања којим се данас бавиш?

Готово ништа, јер су потпуно различите активности. Можда, жеља и упорност да се започето заврши до перфекције и одговорност према ансамблу.

Поред глуме твоја велика страст је и израда дубореза. Углавном са библијским мотивима и ликовима светаца. Када си открио тај таленат и колико се тешко растајеш од радова које ствараш месецима?

Увек је постојала страст према ликовној уметности уопште. За време НАТО бомбардовања случајно сам, обичним ножем, почео да резбарим неку дашчицу. Колегама се то допало, а и сам сам увидео да ми то иде. Касније ми је помогла подршка колега из УЛУА.
Иначе, лако се растајем од својих радова, јер знам да иду у руке љубитеља уметности, а и да ће се многи крстити кад их виде.

Милош Паовић

Цео интервју можете прочитати у АЛ новинама: 

https://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 3 =