saobraćaj

Промењен режим саобраћаја око пијаце

Субота је пијачан дан у Алексинцу, а на основу ранијих искустава сутра се очекује повећан обим саобраћаја у граду. Нарочито ће бити живахно око зелене пијаце, где је дошло до одређених промена у режиму саобраћаја. Наиме, неке улице су промениле смер, друге су добиле право првенства, па је препорука возачима да обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију.

Возило које се креће улицом Душана Тривунца, од Дома здравља према пијаци, сада има право првенства на раскрсници са улицом Мајора Тепића. По новим прописима, возач који се нађе на тој раскрсници не сме да скрене лево пошто је улица у том делу постала једносмерна, а као и раније дозвољено му је скретање десно поред пијаце.

saobraćaj
Раскрсница улица Мајора Тепића и Борислава Стевановића 

Возачи који се крећу поред зелене пијаце морају да обрате пажњу и на улицу Борислава Стевановића ( тзв. „Будино сокаче”) која је остала једносмерна, али је промењен смер кретања.

saobraćaj
Ракрсница улица Душана Тривунца и Вука Караџића

Друга важна новина, када је реч о саобраћају око пијаце, је раскрсница између улица Душана Тривунца и Вука Караџића. У том делу улице Вука Караџића промењен је смер одвијања саобраћаја, па је сада дозвољено скретање из улице Душана Тривунца. Возачи који у том правцу уђу у ову улицу, код следеће раскрснице (укрштање са улицом Мајора Тепића) морају да скрену лево, пошто се ради о слепој улици.

saobraćaj
Раскрсница улица Вука Караџића и Мајора Тепића

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =