predsednik Nenad Stanković

Председник Ненад Станковић: Очекују нас значајне инвестиције

Општинска каса наредне године имаће око милијарду и три стотине милиона динара, и, као што увек бива када је реч о јавним парама, различита су мишљења како их треба трошити. О инвестиционим приоритетима, средствима која долазе из републичке касе и других извора и о томе зашто се поједине улице не асфалтирају иако за тим постоји потреба, питали смо у новогодишњем интервјуу председника општине Ненада Станковића. Председника смо питали и како он види функционисање јавних предузећа чији је оснивач локална самоуправа, као и да ли постоји тзв. председниково сокаче.

Када говоримо о буџету за 2018. годину, који је главни пројекат?

Најзначајнија планирана инвестиција је изградња или уређење пешачке зоне у главној улици у самом Алексинцу. Тај део главне Улице књаза Милоша је, после деценија од изградње, у врло лошем стању. Ценећи чињеницу да је то заправо сам центар града у коме се одвија читав јавни живот, не само Алексинчана, већ и људи који живе на територији општине Алексинац, сматрамо да ту крупну инвестицију треба да загриземо у 2018. години и за то смо предвидели 115 милиона. Због саме процедуре, није реално очекивати да изградња пешачке зоне крене у пролеће, када је природно да грађевински радови почну. Вероватно ће то бити у другој половини 2018, а требало би да буду завршени у првој половини 2019.

Опозиција не мисли тако, за њих су то непотребно уложена средства и сматрају да има пречих послова које треба завршити. 

Поједини представници опозиције док су били на власти, 2010. године, радили су пројекат који ми сада желимо да реализујемо и тим пре је чудно што се том истом пројекту противе. Свака локална власт има одговорност да одређује приоритете и ја сам чуо опаску од опозиције да су пре десетак година многе општине неким туђим парама уредиле своје центре, па је моје питање зашто то тада нисмо урадили и ми. Он се не уређује ни сваке године, ни сваких десет година и када се уради једном, такав је за наредних, сигурно, педесетак година. Још нисам дошао до неке инвестиције коју смо ми планирали, а да њу није оспоравала опозиција. Волео бих да у овим последњим годинама нађемо једну инвестицију за коју опозиција каже ‘браво, добро је што то радите’. Када бисмо се руководили тиме шта све опозиција, од онога што планирамо, напада, а нападају готово све, ми практично не бисмо радили ништа и ваљда би тада били задовољни.

Цео интервју са председником општине Алексинац прочитајте у новогодишњем броју АЛ новина: 

http://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

 

Jedan komentar

  1. Sve sto se uradi u aleksinackoj opstini je plus za gradjane. Svedoci sno da se zadnjih godina deo po deo opstine obnavlja. Treba samo nastaviti ovim tempom.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 3 =