Porodilište

Председник Вучић: Џабе нам све ако нема деце

Након обиласка просторија у обновљеном породилишту алексиначке Опште болнице председник Србије Александар Вучић указао је на суморну демографску слику Србије, поручивши да нећемо моћи да опстанемо као народ, уколико у својим главама нешто не променимо.

‒ Имаћемо најмодерније болнице, предивно уређене зидове, лепе кревете, све што треба, али није број деце директно пропорционалан развоју економије, напретку животног стандарда. Напротив, неретко је то обрнуто пропорционално. Зато апелујем на свест људи, да људи у Србији пробају да разумеју да нестајемо као нација. Џабе нам је што ћемо да имамо пензије или плате за три или четири месеца веће него икада и све то џабе, уколико не будемо имали деце – рекао је Вучић.

Porodilište

Он је додао да су сви подаци, макар били бољи него претходних година, и даље веома лоши, као и да имамо ужасан тренд нестајања становништва.

‒ Ми ћемо видети како људи реагују на ове мере и постижемо ли боље резултате. Имамо много места где имамо значајан пад и то морамо да решавамо – истакао је Вучић и додао да ће држава подстицајним мерама помоћи породицама са мањим примањима.

‒ Желим да замолим младе брачне парове и оне који улазе у брачну заједницу да размисле шта остављају иза себе и не само да размишљају о себи, већ и о својој Србији за коју сам сигуран да је воле. Немамо опстанка, немамо шта да чувамо и за кога да чувамо, ако не будемо имали више деце.

Porodilište

Вучић се захвалио Драгици Николић и њеној породици што су допринели да Алексинац добије лепо уређено породилиште са квалитетном и савременом опремом немачке производње.

Овом приликом честитао је и родитељима који су данас добили принову, пожелевши да се у алексиначком породилишту рађа још много деце.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 9 =