Kirija

Прве награде за „Кирију”

Нушићева „Кирија” у алексиначкој верзији, поред домаће публике, побрала је симпатије љубитеља позоришта и на првом гостовању, а, по резултатима, ни стручни део гледалишта није остао равнодушан. Овај комад, који је адаптирала глумица Биљана Николић, на Међуокружној смотри аматерских позоришта у Лебану, Студију глуме Центра за културу и уметност донео је две награде. За улоге родитеља Босиљке и Родољуба, глумцима Зорици Стевановић и Виобрану Голубовићу додељене су специјалне награде за глуму.

Осим што су комаду донели прве награде, посебно их је, кажу, обрадовало то што их нису очекивали јер нису ни знали да се додељују.

Нисам ни знала да је уведена специјална награда, али кад је не очекујете, онда је награда дража. Ми смо већ годинама учесници смотре, можда смо пропустилисамо две године и могу рећи да су утисци, као и увек, позитивни.Kirija Захвална сам колегама који су били савршено уиграни у представи и мислим да су они, од ових награда које смо колега Вили и ја добили, половину зарадили изванредним презентовањем своје глуме – каже глумица Зорица Стевановић.

Награда ми лично, као и свако признање, значи јер уметници воле награде, почев од оног првог аплауза, од честитке у гардероби, па надаље – додаје глумац Виобран Голубовић.

Комад „Кирија – Наша деца” многи су описали као изузетан спој искуства и младости, што је потврдила и стручна јавност након извођења у Лебану. Kirija

‒ Сам селектор Саша Ловић је изузетно похвалио саму представу, и глуму, сценски покрет, затим дикцију најмлађих глумаца који се појављују у овој представи и похвалио је ту саигру између млађег и старијег дела ансамбла. Ми смо се надали да ће представа освојити неку награду, али се нисмо баш надали да ћемо освојити две – објашњава продуцент представе и тумач Нушићевог лика у комаду, Милош Паовић.

У оквиру програма 38. Републичког фестивала аматерских позоришта Јужне Србије из Топличког, Пчињског, Јабланичког, Нишавског и Пиротског округа одиграно је осам вечерњих представа аматерских позоришта из Алексинца, Ниша, Врања, Лебана, Прокупља, Лесковца и Блаца. Фестивал у Лебану отворила је представа Алексинчана и тада су глумцем и глумицом вечери проглашени Зорица Стевановић и Срђан Стојадиновић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 8 =