Žitkovac ženski fudbal

Празник женског фудбала у Житковцу

На стадиону ФК „Морава” у Житковцу у четвртак, 5. октобра, одигране су селективне утакмице за фудбалерке из 12 клубова Развојне лиге Србије – југ. Због великог броја пријављених девојчица, уместо две, како је планирано, одигране су три утакмице. У првом мечу састале су се две најмлађе селекције за које су играле девојчице рођене 2005. и 2006. године, а у другом, снаге су одмериле тринаестогодишњакиње. Овај фудбалски празник затвориле су две екипе састављене од фудбалерки рођених 2003. ženski fudbal
Из ЖФК „Морава” наступило је шест фудбалерки.
У три утакмице виђено је много лепих акција и голова што је најбоља потврда да се у клубовима квалитетно ради са млађим селекцијама и да Развојна лига пуно доприноси унапређењу женског фудбала у Србији.
Бити домаћин једне овакве ревије женског фудбала је велика част и за Житковац и за наш клуб. Угостили смо око 70 младих фудбалерки и десет тренера – рекао је секретар ЖФК „Морава”, Драгослав Ристић и нагласио да ће овај селективни процес помоћи селекторима да за репрезентацију Развојне лиге „Југ” изаберу најбоље.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 10 =