Počeli „Pekarski dani”

Nastupom Aleksinačkog mešovitog hora „Šumatovac” sinoć je počela svečana priredba povodom otvaranja 13. „Pekarskih dana” koje je 2006. godine pokrenula Poljoprivredna škola „Šumatovac”. Ova trodnevna manifestacija koja je odavno dobila prefiks međunarodna i ove godine će biti ispunjena brojnim aktivnostima koje su posvećene hlebu kao svetinji i simbolu vere, nade i izvoru života kao i jedinstvenim takmičenjem za izbor najlepšeg slavskog kolača.

Pozdravljajući goste i učesnike manifestacije, direktorka škole Jasmina Tončić je naglasila da su „Pekarski dani” opravdali svoje dugogodišnje postojanje time što su u junu ove godine na Konkursu Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja „Primeri uspešnih vannastavnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama” ušli u bazu uspešnih primera.

‒ Ono na šta je naša škola još ponosnija je i podatak da je u bazu primera ušao i projekat „Razmena učenika sa Biotehničkom školom iz Maribora i Profesionalnom gimnazijom iz Vidina” koji će i ove godine biti naši gosti ‒ rekla je Jasmina Tončić.

Otvarajući manifestaciju, zamenik predsednika opštine Aleksinac Čedomir Rakić je između ostalog rekao da „Pekarski dani” iz godine u godinu rastu, da su sve bolji i posećeniji i organizatorima poželeo da naredna 14. po redu manifestacija bude otvorena u novoj zgradi poljoprivredne škole.

Ovom prilikom uručene su nagrade najuspešnijim učesnicima na likovnom i literarnomm konkursu a u muzičkom delu nastupio je i hor sačinjen od učenica poljoprivredne škole.

U nastavku večeri Studio glume Centra za kulturu i umetnost izveo je predstavu “Kirija – Naša deca” po tekstu Branislava Nušića, u dramatizaciji Duke Jovanovića i u režiji Biljane Nikolić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 1 =