Smotra

Почела смотра школских позоришта

Прву Смотру школских позоришних сцена општине Алексинац данас су отворили ученици млађих разреда основних школа и малишани Предшколске установе „Лане”. На сцени Дома културе продефиловало је тридесетак младих глумаца који су уз завидну сценографију и добар избор музике, показали да им „светлости позорнице” нису баук.

Smotra Овај фестивал позоришта најмлађих отворили су ученици четвртог разреда ОШ „Љупче Николић” са представом „Зечја школа” која је рађена по тексту учитељице Радосаве Срећо. Након њих, публика је видела и млађе основце из истуреног одељења у Лужану ОШ „Вук Караџић” са игроказом „Прича о цвету”. Адаптацију и режију је урадила учитељица Александра Јаћимовић.

Доживљаје познатог Пинокија, Ђепета, Цврчка, Плаве виле и других, дочарали су ученици ОШ „Вожд Крађорђе”. Адаптацију романа Карла Колодија урадила је Маја Радоман Цветићанин, а представу су заједничким снагама режирале учитељице Биљана Миладиновић и Ружица Јовановић. Smotra

Први дан ове позоришне манифестације затворили су најмлађи. Четворо малишана из ПУ „Лане” показали су да срце не служи само да се има, већ да се подели и са другима. Текст, сценографију и режију игроказа „Срце” потписује Аница Павловић, васпитач специјалиста за драмско васпитање.

‒ Драмско васпитање је веома важан аспект у васпитању и образовање деце. За ову прилику користили смо драмску радионицу за даровиту децу. Smotra И као у правом позоришту, кренули смо од читалачких проба, дечица су се уживљавала у улогу, после је била карактеризација ликова и тако смо стигли до ‘дасака које живот значе’. Мислим да смо овај текст представили на најбољи могући начин – рекла је Аница Павловић.

Смотра се наставља у понедељак, када ће у сали Дома културе своје глумачко умеће показати ученици старијих разреда основних школа „Свети Сава”, „Вук Караџић” и „Вожд Карађорђе”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =