CKU Aleksinac i Književni klub

Pohvaljeni Andrija, Danilo i Filip

U okviru „Dečje nedelje”, a na književnoj večeri Književnog kluba „Velimir Rajić”, prošlog petka je okončan Konkurs za prozno stvaralaštvo za učenike osnovnih škola sa teritorije aleksinačke opštine. Tema ovog konkursa, koji su raspisali Centar za kulturu i umetnost i „Agropres”, bila je slobodna, a mladi spisatelji su mogli da šalju svoje pripovetke, crtice ili romane.

Filip Stanimirović
Filip Stanimirović i Gordana Živanović, stručni saradnik CKU Aleksinac

Imali smo nekoliko zapaženih i izuzetno dobrih proznih radova koje smo pohvalili, a deca će dobiti mogućnost da se njihovo prozno stvaralaštvo nađe u nekom od izdanja „Agropresa”. Diplome smo dodeli Andriji Bogdanoviću, učeniku osmog razreda OŠ „Ljupče Nikolić” koji je poslao čak dva romana i učenicima četvrtog razreda OŠ „Vožd Karađorđe”, Danilu Milićeviću i Filipu Stanimiroviću – rekla je direktorka Centra za kulturu i umetnost, Maja Radoman Cvetićanin i naglasila da je pred ovim učenicima lepa spisateljska budućnost.

Danilo Milićević
Uručivanje nagrade Danilu Milićeviću

Prema njenima rečima, postoji ideja da ovaj konkurs bude otvoren preko cele godine, a da se kvartalno objavljuju najbolji radovi.

Bogdanović
Umesto Andrije nagradu je primio otac Goran Bogdanović

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 + 1 =