CKU Aleksinac i Književni klub

Похваљени Андрија, Данило и Филип

У оквиру „Дечје недеље”, а на књижевној вечери Књижевног клуба „Велимир Рајић”, прошлог петка је окончан Конкурс за прозно стваралаштво за ученике основних школа са територије алексиначке општине. Тема овог конкурса, који су расписали Центар за културу и уметност и „Агропрес”, била је слободна, а млади списатељи су могли да шаљу своје приповетке, цртице или романе.

Filip Stanimirović
Филип Станимировић и Гордана Живановић, стручни сарадник ЦКУ Алексинац

Имали смо неколико запажених и изузетно добрих прозних радова које смо похвалили, а деца ће добити могућност да се њихово прозно стваралаштво нађе у неком од издања „Агропреса”. Дипломе смо додели Андрији Богдановићу, ученику осмог разреда ОШ „Љупче Николић” који је послао чак два романа и ученицима четвртог разреда ОШ „Вожд Карађорђе”, Данилу Милићевићу и Филипу Станимировићу – рекла је директорка Центра за културу и уметност, Маја Радоман Цветићанин и нагласила да је пред овим ученицима лепа списатељска будућност.

Danilo Milićević
Уручивање награде Данилу Милићевићу

Према њенима речима, постоји идеја да овај конкурс буде отворен преко целе године, а да се квартално објављују најбољи радови.

Bogdanović
Уместо Андрије награду је примио отац Горан Богдановић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − twelve =