После јавног увида, Елаборат пред већницима и одборницима

На данашњој седници Општинског већа усвојен је нацрт Елабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта у јавној својини општине Алексинац који је претрпео измене након седнице одржане 30. јануара. Реч је о земљишту у радној зони „Кукиш” површине близу три хектара које би у складу са Уредбом Републичке Владе без надокнаде било уступљено компанији „Угур Балкув” из Турске. На овој локацији турска компанија планира изградњу фабрике текстилне трикотаже у којој би посао нашло 250 људи. Усвојени Нацрт Елабората и нацрт Уговора у наредних осам дана биће доступни јавности на званичном сајту општине Алексинац, а након тога ће се опет наћи пред већницима, а потом и одборницима локалне скупштине. Коначну реч даће Влада Републике Србије.

Veće

И нацрт Одлуке о усвајању Локалног акционог плана запошљавања општине Алексинац за 2018. годину добио је данас „зелено светло”. ЛАПЗ који је усаглашен са Националним акционим планом запошљавања дефинише циљеве и приоритете политике запошљавања са утврђеним програмом и мерама који ће се реализовати у складу са Законом о запошљавању и осигурању за случај незапослености.

Veće

На данашњој седници дата је и сагласност на Одлуку Надзорног одбора ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност о ценовнику радова на пословима одржавања стамбених зграда и пословних објеката. Предложени ценовник је, како је истакао представник ЈП за путеве, остао непромењен у односу на прошлу годину.

Већници су усвојили и предлоге закључака о усвајању тромесечних извештаја о реализацији годишњих програма пословања два комунална предузећа и предузећа за путеве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 6 =