Stvaralaštvo

Posle „stvaralaštva”, folkloraše čeka „vodenica”

Smotrom u Mozgovu, u subotu je završen ovogodišnji, inače petnaesti po redu ciklus „Kulturnog stvaralaštva na selu”. Na poslednjoj priredbi, pesmom i igrom su se predstavili domaćini, članovi KUD-a „Bukovik” i njihovi gosti iz kulturno umetničkih društava „Dejan Jovanović Deša” iz Tešice i „Pantelej” iz Kraljeva.

Program su otvorile dve zdravice, domaćina i gostiju iz Tešice, a potom su se na sceni smenjivali folklorni ansambli, pevači i instrumentalisti.

Pored spletova igara iz Šumadije, Leskovca, Niša, Pomoravlja, Vranja i Crne Trave, publika u prepunoj sali Doma kulture bila je u prilici da čuje i izvorne pesme u interpretaciji Ljiljane Mijailović i Slaviše Prvulovića, kao i frulaša Dragija Nikolića i harmonikaša Viobrana Markovića.

 

 

 

 

Smotru u Mozgovu pratila je dobro osmišljena izložba rukotvorina, eksponata i starih predmeta koji su nekada bili neizostavni deo seoskih domaćinstava.Stvaralaštvo Kako se ovom prilikom čulo, ovo je najbolja izložba i najlepše ukrašena pozornica u ovogodišnjem „stvaralaštvu”.

Po tradiciji, najbolji folklorni ansambli, pevači i instrumentalisti nastupiće prve večeri ovogodišnje turističke priredbe „Na Moravi vodenica stara”, koja se održava u dane Petrovdanskog vašara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − ten =