Komarci

После глодара и крпеља, на ред дошли и комарци

Екипе предузећа DE MUS из Београда и SINITRA DDD из Ваљева сутра ће започети акцију сузбијања комараца на више локација на територији наше општине.

Komarci У саопштењу Општинске управе општине Алексинац, наведено је да ће се сузбијање ларви комараца вршити у барама, ископима, каналима и деловима старог корита Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице. Сузбијање одраслих форми комараца обухватиће доступне површине под трском, дрвенасте и друге високе вегетације на обалама поменутих водених површина, као и парк Брђанку и неформално излетиште Јаз.

Komarci Сузбијање ларви ових инсеката врши се директним прскањем водених површина и како надлежни истичу, третман се врши препаратима нешкодљивим за људе, домаће животиње и пчеле.

Komarci

 

 

Код сузбијања одраслих форми комараца, односно адулцидног третмана, примењиваће се прскање моторним леђним пумпама, ULV уређајима са возила и термалним замагљивањем, што представља опасност за пчеле.

Због тога је потребно да пчелари који живе у непосредној близини Брђанке, излетишта Јаз, реке Моравице у Краљеву, Житковачке баре, баре у Срезовцу и Горњем Љубешу, баре и приобалног појаса Јужне Мораве у Бобовишту и сличних површина у близини насеља, спрече кретање пчела за време извођења акције.

Уколико временске прилике буду пововљне, очекује се да акција сузбијања комараца буде окончана за три до четири дана.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 8 =