NURDOR

Полетели балони из Алексинца

И из Алексинца су данас полетели зелени балони као знак подршке свим малишанима који болују од рака. У организацији Националног удружења родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР, Светски дан посвећен деци која се суочавају са овом малигном болешћу обележен је у још 39 градова у Србији.

‒ НУРДОР свакодневно ради на томе да сваком детету, које у нашој земљи оболи од рака буде омогућено право на најбоље лечење и негу. Ниједно дете нигде у свету не сме да пати више од патње коју носи сама тежине малигне болести – рекла је Наташа Стаменковић волонтер НУРДОР-а.

Кампању под слоганом „И ја се борим” већ две године организује Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, а циљ ових акција је прикупљање средстава за изградњу новог хемато-онколошког одељења у Нишу и већа видљивост проблема малигних обољења код деце. Централна манифестација у Алексинцу одржана је испред Туристичко-информативног центра у главној улици.

Статистика показује да се у Србији годишње разболи 300 деце, а чак педесеторо њих умре од последице ове тешке малигне болести.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =