NURDOR

Podrška deci oboleloj od raka

Aleksinac će u četvrtak, 15. februara, biti jedan od 40 gradova u Srbiji u kojima će se organizovati humanitarni skupovi povodom Svetskog dana dece obolele od raka.

Centralna manifestacija u Aleksincu biće organizovana u ulici Knjaza Miloša, ispred Turističko-informativnog centra, od 12 do 14 časova. U 13 sati simbolično će biti pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one koji su izgubili bitku sa ovom opakom bolešću.

Kampanju pod sloganom „I ja se borim” već dve godine organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, a cilj ovih akcija je prikupljanje sredstava za izgradu novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu i veća vidljivost problema malignih oboljenja kod dece.

„Ove godine NURDOR očekuje završetak ovog projekta od nacionalnog značaja koji će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije”, navodi se u saopštenju NURDOR-a i dodaje se da je za treću fazu, koja obuhvata opremanje objekta, potrebno obezbediti još 17 miliona dinara.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + seventeen =