detalj sa utakmice

Победници оверили „визе” за Ниш

Проглашењем победника и уручивањем награда и признања, јуче је у Хали спортова завршено општинско такмичење основаца и средњошколаца у рукомету.

Aleksinačka gimnazija rukomet
Женска и мушка екипа Алексиначке гимназије

У категорији средњошколаца, у конкуренцији омладинки, у финалу снаге су одмериле екипе Алексиначке гимназије и Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”. У регуларном току било је нерешено 5:5, а у извођењу седмераца више среће имале су гимназијалке које су славиле са 2:1. За најбољу играчицу проглашена је Дејана Видановић, а за најбољег голмана Анђела Марковић, обе из победничке екипе. У конкуренцији омладинаца, у финалу екипа Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” са 24:10 победила је одговарајућу селекцију „Алексиначке гимназије”. Титуле најбољих актера понели су момци из победничке екипе – Немања Ристић је проглашен за најбољег играча, а Ђорђе Бобичић за најбољег голмана.

Tehnička škola rukomet
Мушка и женска екипа Техничке школе “Прота Стеван Димитријевић”

У такмичењу основаца, у конкуренцији дечака тријумфовала је екипа школе „Љупче Николић” која је са 8:1 победила тим школе „Вожд Карађорђе”. На треће место пласирали су се представници суботиначке школе „Свети Сава”. И овога пута најбољи играч и голман су из екипе победника, а то су Далибор Тасић и Михајло Стевановић.

Osnovna škola Ljupče Nikolić rukomet
Победничка екипа Основне школе “Љупче Николић”

Међу девојчицама најбоља је екипа школе „Вук Караџић” која је у финалу са 3:0 победила представнице школе „Свети Сава” из Суботинца, док су се на трећу позицију пласирале рукометашице из школе „Вожд Карађорђе”. У овој категорији најбоља играчица је Нађа Спасић из житковачке школе „Вук Караџић”, док је титула најбољег голмана додељена њеној школској другарици Михаели Изабели Савић.

Osnovna škola Žitkovac rukomet
Победничка екипа Основне школе “Вук Караџић” из Житковца

По три најбоље пласиране екипе у свакој категорији награђене су пехарима, медаљама и дипломама. Екипе које су освојиле прво место учествоваће на окружном такмичењу у Нишу.
Такмичење је организовао Савез за школски спорт општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + eleven =