Savet za zdravlje opštine Aleksinac

План јавног здравља за 2018.

На данашњој седници Савета за здравље општине Алексинац усвојени су Извештај о раду Савета за ову и Годишњи програм рада за наредну годину.

Припреме за израду Стратегије јавног здравља за период 2017 – 2022. који је, како је оцењено, био озбиљан и свеобухватан задатак као и потоње усвајање овог стратешког документа од стране руководства општине, Општинског већа и одборника Скупштине, заузели су централно место у извештају о раду Савета за здравље општине Алексинац. Према мишљењу проф. др Зорана Милошевића из Института за јавно здравље у Нишу, Савет је за годину дана постојања испунио очекивања и урадио све послове предвиђене планом рада за годину на измаку и да је сада потребно да се донесе План јавног здравља у алексиначкој општини у коме ће бити приказано све оно што је корисно за унапређење здравственог стања становника општине.

Zoran Aleksić
Foto: Iz arhive

Подељених мишљења било је приликом разматрања и усвајања Годишњег програма рада Савета за наредну годину, па се у једном тренутку чуо и предлог да се усвајање одложи за наредну седницу.
Председник Савета, др Зоран Алексић сматра да је нормално што је било различитих мишљења, јер било је неких недоумица које захтевају правне формулације, као што и део финансијског плана тражи одређену законску регулативу.

Савет сигурно неће бити инвеститор, он ће увек бити добар координатор и реализатор планираних акција – нагласио је др Алексић и изразио очекивање да ће се Програм рада за наредну годину у који ће бити унет и План јавног здравља, наћи на седници Скупштине, након чега би постао обавезујући документ.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + four =