Savet za zdravlje opštine Aleksinac

Plan javnog zdravlja za 2018.

Na današnjoj sednici Saveta za zdravlje opštine Aleksinac usvojeni su Izveštaj o radu Saveta za ovu i Godišnji program rada za narednu godinu.

Pripreme za izradu Strategije javnog zdravlja za period 2017 – 2022. koji je, kako je ocenjeno, bio ozbiljan i sveobuhvatan zadatak kao i potonje usvajanje ovog strateškog dokumenta od strane rukovodstva opštine, Opštinskog veća i odbornika Skupštine, zauzeli su centralno mesto u izveštaju o radu Saveta za zdravlje opštine Aleksinac. Prema mišljenju prof. dr Zorana Miloševića iz Instituta za javno zdravlje u Nišu, Savet je za godinu dana postojanja ispunio očekivanja i uradio sve poslove predviđene planom rada za godinu na izmaku i da je sada potrebno da se donese Plan javnog zdravlja u aleksinačkoj opštini u kome će biti prikazano sve ono što je korisno za unapređenje zdravstvenog stanja stanovnika opštine.

Zoran Aleksić
Foto: Iz arhive

Podeljenih mišljenja bilo je prilikom razmatranja i usvajanja Godišnjeg programa rada Saveta za narednu godinu, pa se u jednom trenutku čuo i predlog da se usvajanje odloži za narednu sednicu.
Predsednik Saveta, dr Zoran Aleksić smatra da je normalno što je bilo različitih mišljenja, jer bilo je nekih nedoumica koje zahtevaju pravne formulacije, kao što i deo finansijskog plana traži određenu zakonsku regulativu.

Savet sigurno neće biti investitor, on će uvek biti dobar koordinator i realizator planiranih akcija – naglasio je dr Aleksić i izrazio očekivanje da će se Program rada za narednu godinu u koji će biti unet i Plan javnog zdravlja, naći na sednici Skupštine, nakon čega bi postao obavezujući dokument.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × one =