Savet

Паркирају столице уместо аутомобила

Недавно измењени режим саобраћаја у појединим градским улицама функционише без проблема, а неки мањи пропусти у вези са вертикалном сигнализацијом који су наведени у службеној белешци саобраћајне полиције, биће релативно брзо отклоњени, чуло се данас на седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац.

Савет се прогласио ненадлежним за решавање захтева дрогерије „Лили” о обезбеђивању посебног паркинг места за истовар робе, па ће захтев бити упућен надлежним службама. Овом приликом је констатовано да су власници појединих радњи у главној улици узурпирали места предвиђена за паркирање путничких возила стављањем столица и других предмета, те да је неопходно донети одговарајућу одлуку којом ће то бити забрањено.

Savet

Пред члановима Савета нашао се и захтев грађана из улице Слободана Николића у близини ПУ „Лане” који траже да се у овој улици поставе стубићи како би се спречило паркирање возила на тротоару због чега су деца и родитељи принуђени да се крећу коловозом.

Члан Савета Никола Стевановић обевестио је присутне да је током априла у четири основне школе у нашој општини успешно организована акција едуковања ђака првака о безбедности у саобраћају.

На седници је истакнуто да поједини таксисти и поред упозорења и даље паркирају своја возила испред зграде ЕПС-а у улици Душана Тривунца, па ће, како је речено, у решавање овог проблема бити укључена саобраћајна полиција.

 

Један коментар

  1. Mene iskreno zanima kada će ta naša saobraćajna policija da počne da reaguje na parkiranje na pešačkim prelazima, kada bi bar nedelju dana svaki dan izlazili prepodne videli bi o čemu pričam.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − eleven =