Папрена цена паприке

Да је стигло пролеће сведоче и пуне тезге поврћа на алексиначкој зеленој пијаци. Уз шаренолику понуду и цене су шаренолике.

pijaca За килограм парадајза треба издвојити 200 динара, колико је потребно и за килограм младог кромпира. За прошлогодишњи кромпир треба издвојити четири пута мање новца, а иста цена од 50 динара је и за килограм црног лука. Веза младог црног лука је 20 динара, а веза белог дупло скупља. У понуди је и млади и стари купус, стим што је млади 100, а стари 50 динара по килограму. Краставац је 150 динара, папричице 30 динара комад, веза ротквица 20 динара, а зелена салата се креће од 20 до 40 динара. Најскупља је паприка и за килограм, зелене или зреле, треба издвојити 250 динара.

У пиљарама, када је реч о воћу, за јабуке треба издвојити од 80 до 120 динара, колико коштају најскупље јабуке. Поређења ради, иста је цена и за килограм банана или поморанџи.

Јагњад и прасад по истој цени 

На сточној пијаци у Тешици, минулог петка, цена живе ваге прасади је била од 250 до 260 динара, док су јагњад продавана по 300 динара за килограм. За разлику од тешичке, на пијаци у Корману, у недељу је цена прасади и јагњади била иста, па је у зависности од квалитета требало издвојити од 280 до 320 динара за килограм.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 1 =