Otvorena izložba radova budućih vaspitača

U Art galeriji Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu, sinoć je otvorena izložba likovnih radova studenata Visoke škole za vaspitače strukovnih studija iz Aleksinca.

Vaspitači Vaspitači

 

 

 

 

Izložbu je otvorio pomoćnik direktora ove škole, dr Igor Petrović:
‒ S obzirom na položaj škole, gore na brdu, ponekad mi se činilo da se nalazimo izvan dešavanja u Aleksincu i da, makar u nekoliko proteklih godina, otkad sam zaposlen u školi, nismo dovoljno učestvovali u kulturnom i umetničkom životu grada. Zbog toga je novo rukovodstvo škole, kao jedan od prioriteta, odredilo bližu saradnju sa lokalnom zajednicom: sa Centrom za kulturu, bibliotekom, obrazovnim ustanovama, kulturno-umetničkim organizacijama i, uopšte, sa građanima Aleksinca ‒ rekao je dr Petrović i dodao da ova obrazovno-vaspitna ustanova uskoro proslavlja 150 godina od osnivanja (1871. g.), te da ima izuzetno bogatu tradiciju obrazovanja nekada učitelja, a danas vaspitača.

Vaspitači Vaspitači

Ovom prilikom izveden je prigodan muzički program koji je sa studentima pripremila dr Marina Gavrilović. U saradnji sa sadašnjim i bivšim studentima izložbu, koja će biti otvorena do 5. juna, priredili su dr Miloš Nasković i dr Radovan Stanojević.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 1 =