Izložba

Otvorena izložba o Gordani Brajović, večeras tribina

U okviru Književnih susreta „Gordana Brajović”, sinoć je u holu Centra za kulturu i umetnost otvorena izložba dokumenata i fotografija koji svedoče o životnom putu Gordane Brajović, njenom poetskom i novinarskom stvaralaštvu i toku Festivala koji nosi njeno ime, a koji Centar za kulturu i umetnost organizuje već dvadeset i prvu godinu.

‒ Ovom izložbom smo pre svega želeli da upoznamo stasale pisce, goste festivala i sve one koji tek otpočinju svoja saznanja o životu i radu pesnikinje i novinara Gordane Brajović, kao i o Književnim susretima „Gordana Brajović” i da trajne vrednosti ostavimo zanavek kulturnom nasleđu ‒ rekao je na svečanom otvaranju Ivan Matejević, stručni saradnik Centra za kulturu i umetnost. 

Izložba

Na programu 21. Književnih susreta „Gordana Brajović”, večeras je tribina posvećena dečjoj književnosti i stvaralaštvu Gordane Brajović. Na tribini će, pored ostalih, govoriti suprug pokojne pesnikinje Rade Brajović, doktor Zoran Opačić, doktor Milutin Đuričković, doktor Ivan Stamenković i pisac Vladimir Andrić, kao i predstavnici „Večernjih novosti”. Tribina se održava u Domu omladine sa početkom u 18 sati.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 3 =