OSIS: Bolje u Koceljevi nego u Banji

Na 45. Olimpijskim seoskim igrama Srbije, koje su u subotu održane u Koceljevi, simpatičnoj varošici na sredokraći između Šapca i Valjeva, ekipe sa područja aleksinačke opštine zabeležile su još bolje rezultate nego na lanjskoj Olimpijadi u Banji kraj Aranđelovca.

Zlatne basketašice

Basketašice koje su predstavljale Mesnu zajednicu Vakup, u dramatičnom finalu pobedile su ekipu iz opštine Aranđelovac i tako peti put ponele titulu najboljih u Srbiji. Najsjajnije odličje osvojio je i pikado tim iz Loćike, dok su članovi ovog tima, otac i sin Novica i Bojan Jovanović, u pojedinačnom plasmanu osvojili bronzane medalje. Obe ekipe su nagrađene i peharima.

U malom fudbalu drugo mesto i srebrne kolajne osvojila je ekipa MZ Donji Adrovac. Uz malo više sreće na penal-ruletu Donjoadrovčani su mogli do zlata.

Srebro je pripalo i šahovskoj ekipi MZ Korman, kao učesnicima krosa koji su predstavljali ekipu MZ Vakup. U pojedinačnom plasmanu, član ove ekipe, Marko Nikolić, osvojio je srebrnu medalju, a njegovom drugu iz ekipe Nenadu Zdravkoviću pripala je bronza.

Treća mesta i brozane medalje izborili su basketaši i odbojkašice – predstavnici MZ Gornji Ljubeš.

Zlatni pikado tim iz Loćike

Dakle, ekipe sa područja aleksinačke opštine osvojile su dva prva, tri druga i dva treća mesta, a kada je reč o pojedinačnim rezultatima Aleksinčani su osvojili jednu srebrnu i tri bronzane medalje.

Aranđelovac je opet proglašen za najbolju opštinu u OSIS-u, dok je titula najbolje mesne zajednice opet pripala selu Bukovik iz ove opštine.

I ove, kao i prethodnih godina, odlazak naših takmičara na republičko finale OSIS-a organizovala je Opštinska organizacija za turizam i sport.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 4 =