ОСИС: Боље у Коцељеви него у Бањи

На 45. Олимпијским сеоским играма Србије, које су у суботу одржане у Коцељеви, симпатичној варошици на средокраћи између Шапца и Ваљева, екипе са подручја алексиначке општине забележиле су још боље резултате него на лањској Олимпијади у Бањи крај Аранђеловца.

Златне баскеташице

Баскеташице које су представљале Месну заједницу Вакуп, у драматичном финалу победиле су екипу из општине Аранђеловац и тако пети пут понеле титулу најбољих у Србији. Најсјајније одличје освојио је и пикадо тим из Лоћике, док су чланови овог тима, отац и син Новица и Бојан Јовановић, у појединачном пласману освојили бронзане медаље. Обе екипе су награђене и пехарима.

У малом фудбалу друго место и сребрне колајне освојила је екипа МЗ Доњи Адровац. Уз мало више среће на пенал-рулету Доњоадровчани су могли до злата.

Сребро је припало и шаховској екипи МЗ Корман, као учесницима кроса који су представљали екипу МЗ Вакуп. У појединачном пласману, члан ове екипе, Марко Николић, освојио је сребрну медаљу, а његовом другу из екипе Ненаду Здравковићу припала је бронза.

Трећа места и брозане медаље изборили су баскеташи и одбојкашице – представници МЗ Горњи Љубеш.

Златни пикадо тим из Лоћике

Дакле, екипе са подручја алексиначке општине освојиле су два прва, три друга и два трећа места, а када је реч о појединачним резултатима Алексинчани су освојили једну сребрну и три бронзане медаље.

Аранђеловац је опет проглашен за најбољу општину у ОСИС-у, док је титула најбоље месне заједнице опет припала селу Буковик из ове општине.

И ове, као и претходних година, одлазак наших такмичара на републичко финале ОСИС-а организовала је Општинска организација за туризам и спорт.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =