obuka

Обука првака о понашању у саобраћају

Савет за безбедност саобраћаја на путевима у општини Алексинац наставио је са досадашњом, вишегодишњом, добром праксом. Након што су прошле године матичним школама дали полигоне, данас су за прваке у Основним школама „Десанка Максимовић” у Катуну и „Вожд Карађорђе” у Алексинцу организовали предавања о понашању у саобраћају. Овом приликом малишанима је о безбедности и опасностима говорио Душан Радосављевић, професор на департману за саобраћај у Високој техничкој школи Ниш. obuka

‒ Овај вид предавања на полигонима битнији је за децу која иду у сеоске школе, јер деца из града су већ имала прилику да се упознају са овом врстом сигнализације. Међутим, са овим лепим временом почели су радови у пољу, па смо целу причу усмерили на то како деца треба да се понашају, где и под каквим условима могу да се возе на трактору. Још једну тему данашњих предавања условила је измена закона о саобраћају која је ступила на снагу почетком овог месеца. Сходно томе, говорили смо да су се правила вожње деце у седишту до треће године изменила и сада су у обавези да се деца возе у седишту док не порасту до 135 центиметара висине – каже професор Радосављевић.

obuka

Према најавама надлежних, слични едукативни часови сутра ће бити одржани и за прваке у Основним школама „Вук Караџић” у Житковцу и „Љупче Николић” у Алексинцу.

obuka

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =