Dani Gordane Brajović

Ново рухо књижевне манифестације

Рок за учешће на конкурсу „Књижевни сусрети Гордана Брајовић” истиче 31. јануара. До тада, на адресу Центра за културу и уметност могу да се шаљу предлози за најбољу књигу намењену млађем и старијем дечјем узрасту без обзира на књижевни род, као и радови ученика у категорији дечјег стваралаштва из области прозе и поезије. Задата тема за ученике од првог до четвртог разреда основних школа била је „Џеп за успомене”. Старији основци, од петог до осмог разреда, писали су на тему „Кишобран за двоје”, док су средњошколци своје књижевне домете могли да искажу на теми „То сам ја”.

Овогодишњи, иначе 21. по реду Књижевни сусрети „Гордана Брајовић” у многоме ће се разликовати од претходних.

Ушли смо у трећу деценију одржавања ове манифестације и одлучили смо да она добије мало модерније боје. Програм ће трајати пет дана и биће испуњен забавним радионицама за основце, биће отворена изложба о животу и раду Гордане Брајовић, а на трибини ће говорити стручњаци и професори који се баве дечјом књижевношћу као и сви они који су познавали ову песникињу и који познају њено стваралаштво – каже директорка Центра за културу и уметност Маја Радоман Цветићанин и посебно истиче да ће за награђене учеснике који нису из наше средине, бити обезбеђен смештај.

Dani Gordane Brajović
Фото из архиве: Дружење са песницима

Нешто другачија и дужа манифестација пружиће прилику да се награђени млади ствараоци два дана друже са песницима, да са њима посете родну кућу Гордане Брајовић у Суботинцу, као и ученике у сеоским школама.
Последњег дана манифестације након уручења награда, полазници Студија глуме ЦКУ извешће представу по сценарију песникиње Виолете Јовић.

Међу почасним гостима овогодишњих „Књижевних сусрета Гордана Брајовић” биће песници Владимир Андрић, Весна Алексић, Урош Петровић и Бошко Ломовић, прошлогодишњи лауреат.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 19 =