Novogodišnji koncert “Šumatovca”

Tradicionalnim Novogodišnjim  koncertom,  aleksinački mešoviti hor “Šumatovac” završiće jednu veoma uspešnu godinu. Pored “Šumatovca” na sutrašnjem  koncertu nastupiće i gosti – Dečji hor “Mali vokali” i Omladinski hor Centra za kulturu i umetnost, učenici muzičke škole “Vladimir Đorđević“ i Hor Fakulteta pedagoških nauka iz Jagodine.

 –  Spremili smo jedan lep program prilagođen publici i novim članovima koji su nam pristupili nakon našeg nedavnog i zapaženog nastupa na 2.Festivalu duhovne muzike u Subotici. Dobili smo sedam novih članova, a takvo interesovanje nije postojalo prethodnih godina. Većinom su to muški pevači, a horovi znaju koliko je to važno i značajno za jedan hor. Nakon samo nekoliko proba novi članovi su uspeli da savladaju program i pre neko veče, na “Koncertu horova CKU i saradnika”, imali su svoj prvi nastup i to odmah na svahili jeziku. Nadam se da će i na sutrašnjem koncertu uz podršku publike zablistati – kaže članica hora Slađana Marković.

U 2017. godini, kada je obeležio veliki jubilej – 130 godina od osnivanja, Aleksinački mešoviti hor “Šumatovac” je primljen u Srpsku horsku asocijaciju a preko nje i u Evropsku asocijaciju horova ECA European Choral Association – Europa Cantat, a nagrađen je i opštinskom Plaketom za doprinos razvoju kulture.

Horom diriguje Marija Stanković Zovko, koja je sa pevačima „Šumatovca“ radila i u periodu od 2005 do 2010. godine.

Koncert počinje u 20 časova a ulaz je slobodan.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + 5 =