Новогодишњи концерт “Шуматовца”

Традиционалним Новогодишњим  концертом,  алексиначки мешовити хор “Шуматовац” завршиће једну веома успешну годину. Поред “Шуматовца” на сутрашњем  концерту наступиће и гости – Дечји хор “Мали вокали” и Омладински хор Центра за културу и уметност, ученици музичке школе “Владимир Ђорђевић“ и Хор Факултета педагошких наука из Јагодине.

 –  Спремили смо један леп програм прилагођен публици и новим члановима који су нам приступили након нашег недавног и запаженог наступа на 2.Фестивалу духовне музике у Суботици. Добили смо седам нових чланова, а такво интересовање није постојало претходних година. Већином су то мушки певачи, а хорови знају колико је то важно и значајно за један хор. Након само неколико проба нови чланови су успели да савладају програм и пре неко вече, на “Концерту хорова ЦКУ и сарадника”, имали су свој први наступ и то одмах на свахили језику. Надам се да ће и на сутрашњем концерту уз подршку публике заблистати – каже чланица хора Слађана Марковић.

У 2017. години, када је обележио велики јубилеј – 130 година од оснивања, Алексиначки мешовити хор “Шуматовац” је примљен у Српску хорску асоцијацију а преко ње и у Европску асоцијацију хорова ECA European Choral Association – Europa Cantat, а награђен је и општинском Плакетом за допринос развоју културе.

Хором диригује Марија Станковић Зовко, која је са певачима „Шуматовца“ радила и у периоду од 2005 до 2010. године.

Концерт почиње у 20 часова а улаз је слободан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 12 =