Dom kulture

Нишки „Константин” на „Данима алексиначке културе”

На овогодишњим „Данима алексиначке културе”, који почињу наредне недеље алексиначку публику очекује богат музички и културни програм, а организатори се надају да ће временске прилике дозволити да се део програма одржи на отвореном.

Овогодишње Дане алексиначке културе, отвориће један од најстаријих хорова у Србији, Мешовити хор „Шуматовац”, који је још давне 1887. године оформљен у Алексинцу. На отвореном је планирано и одржавање концерта Ангуса и алексиначког рок бенда Light off.

‒ У случају кише концерти ће се одржати у згради Дома културе. Надамо се лепом времену и могућности да још неколико дана продужимо ‘Културно лето’ и део програма одржимо на платоу испред библиотеке – поручују организатори.

Једно од вечери током „Дана алексиначке културе” биће посвећено преминулом песнику Дејану Јовановићу Црном, које ће по традицији приредити Ангус и пријатељи.

Део програма манифестације је и обележавање великог јубилеја алексиначке болнице. Поводом 125 година ове установе у Дому културе биће отворена изложба посвећена алексиначком здравству и промовисана књига „Здравство у Алексинцу и околини 1836-2018”. Овим поводом биће уприличена и свечана академија у великој сали Дома културе.

‒ Позивамо све наше суграђане да у што већем броју подржимо оне који чувају наше здравље и заједно прославимо овај значајан јубилеј, не само за установу, него за цео град и општину – кажу у Центру за културу.

Овогодишње „Дане алексиначке културе” затвориће вече Мешовитог хора „Певница” посвећено алексиначком композитору Јовици Гавриловићу. Као специјални гост ове вечери најављен је нишки хор „Константин”.

‒ Дани алексиначке културе осмишљени су тако да овдашња удружења представљају културни програм нашег града. Сви програми су бесплатни, а верујемо да је сваки од њих оригиналан и интересантан на свој начин– поручују организатори манифестације.

Програм:

Понедељак, 17.9. у 20:00 – Плато испред Библиотеке
Концерт Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”

Уторак, 18.9. у 21:00 – Кафе Дома културе
Сећање на Дејана Јовановића – Црног,
Ангус и пријатељи

Среда, 19.9. у 19:00 – Плато испред Библиотеке
Концерт Ангус / Lights Off

Четвртак, 20.9. у 19:00 – Дом омладине
Отварање изложбе и промоција књиге „Здравство у Алексинцу и околини 1836-2018.”

Петак, 21.9. у 11:00 – Велика сала Дома културе
Академија – 125 година од оснивања Опште болнице у Алексинцу

Понедељак, 24.9. у 20:00 – Велика сала Дома културе
Вече Јоциних мелодија – Хор „Певница” и хор „Константин”

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =