Trajković

Никола међу десет најбољих на Старом континенту

Никола Трајковић, члан алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба „НиФ” и нови члан репрезентације Србије, освојио је девето место у генералном пласману на Европском првенству у џиу-џици које је од 1. до 3. јуна одржано у пољском граду Гљивице.

‒ Ово је за Николу, који се такмичио у категорији – 85 килограма, био више него успешан деби и одличан резултат, тим пре јер се, као најмлађи такмичар у сениорској конкуренцији, пласирао међу десет најбољих на Старом континенту. Имао је три меча и остварио једну победу и два пораза, каже један од тренера у НиФ-у, Драган Трајковић.

‒ Нажалост, у репесажу, у првих 30 секунди меча против репрезентативца Црне Горе Арсе Милића, бившег светског првака у џудоу у јуниорској конкуренцији, Никола је обновио стару повреду десне препоне и након две интервенције лекара наставио меч, али није победио. Самим тим испао је из трке за медаљу. Оваква повреда захтева строго мировање које ће га одвојити од струњаче највероватније у наредна два месеца ‒ каже Драган Трајковић.

Иначе, на Европском првенству у џиу-џици у Гљивицама, које су познате и као родни град фудбалера Лукаса Подолског, надметали су се такмичари из 22 државе.

Фото са насловне: Приватна архива 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =